hledání, harmonie, zdraví, zkušenost, alternativní léčeni, celostní pohled, QE, Quantum Entrainment, psychosomatika, respektovat a být respektován, tai-chi, rodina, quantum entrainment, bachovy esence, homeopatie atd.

Zeleninové krekry / sušenky

Kategorie:      Vegetariáni, vegáni, vitariání, Raw
Zdroj inspirace Hýžová (2011) Škola živé stravy: easy raw food - recepty sladké a pikantní
Složení:
  • hrnek odšťavněné zeleniny (mrkev, celer nebo řepa)
  • hrnek kešu
  • česnek (2 až 3 stroužky)
  • sůl (špetka)
  • sojová omáčka
  • olej (4-5 lžic)
  • koření (dle chuti: kurkuma, kari červená paprika, maha koření)
Postup:      Kešu namočíme minimálně na hodinu do vody. Poté rozmixujeme spolu s olejem, solí a kořením. Při mixování je potřeba přidávat vodu, aby se směs vymixovala do hladké kaše. Poté smícháme s odšťavněnou nebo nastrouhanou zeleninou. Lžičkou na vysušovací pláty tvoříme placičky. Sušíme až jsou placičky suché. Sušení trvá při užití zbytků po odšťavňování při 42°C asi 10 až 12 hodin. Po 5 hodinách můžeme otočit.
© 2014-2023 Koneční.cz